Bedriftsbesøk hos Straumen Bil.

Torsdag 26 mai var vi på medlemstur til Straumen Bil på Vestnes. Mørebilklubben stod for transporten med UE 28867 "Sparegrisen" fra Storfjord Rutebilar. Ei fin oppvarmingstur for bussen før avgang til årets Veteranbusstreff i Drammen.

Ved avgang Moa hadde sjåfør Kristian Weiberg Olsen fått 12 passasjerer. Vår leder Jan Arild ville trimme denne dagen, så han tok sykkelen fatt over Ørskogfjellet. Kanskje det var det vi alle skulle gjort....

UE 28867  1974 modell Mercedes Benz LP 913

1962 modell Scania-Vabis L75.

Straumen Bil kjøpte denne i 1966, agregatet ble konstruert og påbygd av Salthammer Båtbyggeri på Vestnes. Solgt etter noen år, men kjøpt tilbake for ca 10 år siden. Den gjennomgår nå en helrestaurering, kjempeflott arbeid! Skal bli spennede å se denne på veien igjen. Tore Daugstad har også veteranbiler i privet eie og de ble også beskuet, en Dodge Kingsway og en Cadilac. Skikkelige stasvogner!

Det var Knut Daugstad som startet firmaet Straumen Bil. Først som bilverksted i 1958, og litt senere begynte han også som bilberger. I dag er det sønnen Tore Daugstad som driver firmaet. Hovedoppgaver er bilberging, produksjon/montering av påbygg og skadereparasjon.

Vi fikk omvisning på hele anlegget, her fra garasjen. Bilbergere i alle størrelser klar til utrykning.

Etter omvisningen ble det samling i kantina med kaffe og nydelige rundstykker. Det har vært en utrolig utvikling også i denne bransjen, og det var interessant å se og høre om alt det avanserte utstyret som firmaet har å hjelpe seg med, både på verkstedet og når de er ute på bilberging. Bildeveggen med bilder fra forskjellige oppdrag opp gjennom åra fikk også mye oppmerksomhet, flere kjente biler å se her.

En stor takk til Tore Daugstad og Stig Otterlei som brukte kvelden på vårt besøk.